søndag 1. februar 2015

Smaking av American Pale Ale batch #02

Dette ØL´et har jeg gledet meg til å smake på, og spesielt siden det er det første brygget som er brygget helt fra bunnen av med mesking av malt.

Dette har alltid vært et søtt ØL, da vi mesket på høye temperaturer for å få ut mye sødme av kornet. Ved at vi mesket på høy temperatur så fikk vi ut mye av sødmen, men lite av det gjærbare sukkeret slik at denne er søt, men med lite alkohol %. Vi har beregnet frem til av ABV er 4,1%

Karboniseringen er bra på dette ØL´et. Her tilsatte vi en sukkerlake på 6 gram pr liter og selv etter 1 uke på flaske i romtemperatur og 1 døgn i kjøleskapet er det en god karbonering. ØL´et har et fint skumteppe som legger seg etter at det er tappet av flaske.

Når en smaker på dette ØL´et kjenner man en bitter karakter med en gang og etterfulgt av sødmen, og den har et grumsete preg og har en type fersken farget farge.

En Pale Ale er en ferskvare som er ment for å drikkes kort tid etter den er ferdig brygget.

Skål!

Bilde av American Pale Ale batch #02.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar