søndag 26. april 2015

Brygging av hvete ØL søndag 12 april. Batch #3

Denne gangen besteme vi oss for å prøve å brygge en ekstrakt fra Coopers ¨Coopers wheat¨. Vi begynte med å koke opp ca 30 liter vann før vi tilsatte ekstrakt.

Bilde viser tilsetting av ekstrakt i oppvarmet vann.

Vi ønsket oss en hvete ØL som det er en god styrke på i forhold til ABV alkohol %, slik at på ca 25 liter ØL så tilsatte vi 3 bokser med ekstrakt og 1 kilo druesukker.

Bilde viser tilsetting av 1 kilo druesukker.

Bildet viser blanding av ekstrakt og druesukker. Dette røres sammen.
Det er et rent ekstrakt vi har brukt slik at vi må koke opp vørteren med humle. Her har vi tilsatt 100g humle som vi har fordelt på 33g der koketidene er 60-15-5.

Vi har tilsatt Bavarian Yeast M12 som er velegnet til hvete ØL.

Vi tenker en gjæring på 3-4 uker før vi setter dette brygget på flasking.

OG (orginal gravity) målte vi til 1.062

Blir spennende å følge denne fra hånd til mund!








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar